Onderhoud en receptie

Bij het keuzevak Onderhoud en receptie ga je eenvoudige werkzaamheden in en rondom een gebouw verrichten. Natuurlijk krijg je eerst de benodigde kennis aangeboden. Dit keuzevak is in verschillende deeltaken onderverdeeld:

  • Balie- en receptievaardigheden: leren wat gastheerschap is, omgaan met een klacht, representatief optreden, kopieermachine bedienen, telefoon opnemen en doorverbinden, een document inscannen en mailen.
  • Huisregels: huisregels opstellen voor bezoekers, controleren of de huisregels worden nageleefd, een bezoeker aanspreken op zijn gedrag (rollenspel), emoties en omgangsvormen kennen en herkennen.
  • Schoonmaakwerkzaamheden: soorten vuil en soorten schoonmaakmiddelen kennen, buitenkant van een gebouw verzorgen, afval scheiden, gebruikers stimuleren om een ruimte netjes achter te laten en een schoonmaakplan opstellen.
  • Onderhoudsdienst: ongeregeldheden in een gebouw rapporteren, eenvoudige onderhoudswerkzaamheden verrichten en brand- en sluitronde lopen.
  • Assisteren bij een ontruimingsoefening: een plattegrond van een gebouw lezen en daarop de vluchtroutes en blusapparatuur aflezen, vluchtroutes herkennen en deze gebruiken, uitleg geven over een ontruimingsoefening.

Iedersland College is onderdeel van Stichting ZAAM