Onderbouw

De onderbouw bestaat uit leerjaar 1 en 2. Wij werken op school met heterogene brugklassen. Dit betekent dat we leerlingen met vmbo basis-, vmbo kader en vmbo theoretisch bij elkaar plaatsen in een klas. Iedere periode bekijken wij de resultaten en bespreken wij of er meer herhaling of verdieping nodig is. Aan het eind van leerjaar 2 determineren wij naar het voor jou best passende onderwijsniveau voor de examenjaren. Wil je weten welke lessen je allemaal krijgt in de onderbouw? Kijk in de schoolgids naar het hoofdstuk ‘lessentabel’.

Jouw mentor, daar kan je op bouwen

In de onderbouw hebben we een breed mentoraat. Dat betekent dat je zo veel mogelijk les krijgt van jouw mentor. Zo kan je je mentor goed leren kennen en hem/haar in vertrouwen nemen als het niet zo lekker loopt. Samen bespreek je of je misschien extra ondersteuning nodig hebt.

Jouw talent maakt wie je bent

In leerjaar 2 ga je kiezen welke vier keuzevakken je in de bovenbouw gaat volgen. Je wordt daarbij geholpen door school (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB)). Halverwege leerjaar 2 organiseert het Iedersland College een keuzevakkencarrousel, waarbij je een les krijgt van elk keuzevak. Zo kan je een goede keuze maken.

Iedersland College is onderdeel van Stichting ZAAM