Kennismaking met uiterlijke verzorging

Iedereen is dagelijks bezig met zijn/haar uiterlijk: tanden poetsen, haren kammen, douchen enz. Dit noem je persoonlijke verzorging. Iemand die naast de persoonlijke verzorging behoefte heeft aan extra aandacht voor het uiterlijk kan een salon bezoeken. In de salon word je behandeld door een specialist. Zij of hij past dan verschillende technieken en vaardigheden toe tijdens de ontvangst en de behandeling van een klant.

Bij het keuzevak Kennismaking met uiterlijke verzorging kun jij je oriënteren op beroepen in de sector uiterlijke verzorging, zoals handverzorging (manicure), haarverzorging (kapper) en schoonheidsverzorging (schoonheidsspecialiste).

Tijdens de lessen voer jij samen met andere leerlingen in tweetallen werkzaamheden uit. Dit doe je door simulatie, d.w.z. doen net als in het echt.

Heb je interesse in een van de beroepen in de uiterlijke verzorging of wil je naast de drukte van de andere vakken afwisseling, dan is het keuzevak Kennismaking met uiterlijke verzorging zeker een aanrader voor jou!

Iedersland College is onderdeel van Stichting ZAAM