Catering en inrichting
Dit keuzevak heeft als doel jou kennis te laten maken met eenvoudige dienstverlenende taken. Voor het uitvoeren van deze taken moet je kennis, vaardigheden en een goede houding beheersen.
Je gaat in groepsverband eenvoudige cateringwerkzaamheden uitvoeren en werken volgens de hygiënerichtlijnen. Je bereidt en serveert gerechten, zet dranken en een buffet klaar. Je leert keukenapparatuur te bedienen en schoon te maken volgens hygiënevoorschriften. Je leert de keuken te onderhouden door de keukenvloer, deuren, wanden en aanrecht te reinigen.
Verder leer je een ruimte in te richten. Hierbij valt te denken aan het klaarzetten van de juiste hulpmiddelen, materialen en meubilair in de gewenste opstelling. Bij de inrichting van een ruimte moet je deze sfeervol aankleden en gasten ontvangen volgens de regels.
Daarnaast verricht je eenvoudige administratieve werkzaamheden, zoals baliewerkzaamheden, een bestelling plaatsen en reserveringen opnemen.