Mentor

Je mentor, daar kan je op bouwen

In leerjaar 1 en 2 hebben we een breed mentoraat. Dat betekent dat je zo veel mogelijk les krijgt van jouw mentor. Zo kan je je mentor goed leren kennen en hem/haar in vertrouwen nemen als het niet zo lekker loopt. Samen bespreek je of je misschien extra ondersteuning nodig hebt. Ook in de bovenbouw is jouw mentor het eerste aanspreekpunt.

Kleine klassen

De klassen op het Iedersland College zijn klein (maximum van 16 leerlingen per klas). Daardoor is er meer aandacht en zorg voor jou als leerling. De mentor kan op deze manier meer individuele aandacht geven.

Startmoment

Elke onderbouwklas begint de lesdag met een startmoment met de mentor. Tijdens het startmoment blikt de mentor met de klas terug op de vorige dag. Samen kijk je vooruit naar vandaag en de rest van de week. Ook wordt het startmoment gebruikt om dingen met elkaar af te stemmen. In de bovenbouw heb je op maandag en vrijdag een startmoment.

Mentorles

Alle leerlingen krijgen wekelijks mentorles van hun mentor. Tijdens de mentorlessen leer je hoe je het beste huiswerk kunt maken en hoe je jouw agenda goed kunt gebruiken. Ook bespreekt de mentor onder andere de activiteiten voor de komende week. Verder wordt er veel aandacht geschonken aan sociale-, emotionele- en studievaardigheden. In de bovenbouw wordt in de mentorles ook nog veel aandacht besteed aan het examen en aan LOB.

Iedersland College is onderdeel van Stichting ZAAM