Leerlingbegeleider

Naast de ondersteuning die je kunt ontvangen van je mentor en klasgenoten, biedt het Iedersland College ook de mogelijkheid om extra begeleiding en ondersteuning te krijgen van de leerlingbegeleider. De leerlingbegeleider is aanwezig op school en staat klaar om jou te helpen bij eventuele leer- of sociaal-emotionele problemen waar je tegenaan loopt.

De leerlingbegeleider kan zowel individuele begeleiding als begeleiding in groepsverband bieden, afhankelijk van wat het beste bij jouw behoeften past. Bijvoorbeeld, als je last hebt van faalangst, kan de begeleider je ondersteunen met een faalangsttraining om je te helpen hiermee om te gaan. Verder kan de begeleider je ook helpen met examentraining om je voor te bereiden op belangrijke toetsmomenten.

Daarnaast biedt de leerlingbegeleider ook begeleiding op het gebied van leren-leren. Dit houdt in dat je leert hoe je effectief kunt studeren, plannen en organiseren, zodat je het beste uit jezelf kunt halen tijdens je schoolcarrière. Ook biedt de leerlingbegeleider ondersteuning bij het ontdekken van je eigen identiteit en persoonlijkheid, bijvoorbeeld met behulp van activiteiten zoals ‘Wie ben ik’.

Kortom, het Iedersland College streeft ernaar om jou op alle mogelijke manieren te ondersteunen en begeleiden, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen en vol vertrouwen kunt groeien en ontwikkelen.

Iedersland College is onderdeel van Stichting ZAAM