Informatiebrief mei 2024

Amsterdam, 27 mei 2024

Betreft: informatiebrief mei 2024

Geachte ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen van het Iedersland College,

Hopelijk ontvangt u deze brief in goede gezondheid. Middels deze brief willen wij u graag over een aantal zaken informeren omtrent onze school.

Allereerst willen wij u graag melden dat onze teamleider onderbouw Melissa Bisschop sinds vorige week weer terug is van haar bevallingsverlof. Zij zal de komende periode veel van haar oorspronkelijke taken oppakken. Melissa zal vanaf nu op de dinsdag tot en met vrijdag op school aanwezig zijn.

Twee weken geleden waren alle onderbouwklassen gezamenlijk op kamp in Zeewolde. Het is een erg gezellig en telefoonvrij kamp geworden dat bol stond van de leuke activiteiten zoals klimmen, bezoek van een pretpark, zwemmen en sporten. Het Iedersland College hecht veel waarde aan schoolkampen omdat dit een mooie manier is voor leerlingen om elkaar beter te leren kennen en te werken aan een sterke band met elkaar en de docenten. Dit is iets wat op dit kamp zeker is gelukt.

Op donderdag 30 mei doen de derdeklassers mee aan expeditie mbo. Het geeft de leerlingen een unieke kans om op expeditie te gaan in één van de mbo-colleges van het ROC van Amsterdam. Het bezoek is van 13.00 – 15.00u en zal in Magister komen te staan.

Op donderdag 30 mei doen de leerlingen van jaar 4 hun laatste centraal schriftelijke examen. Zij sluiten de examenperiode af met het examen Engels. De afgelopen weken hebben zij ook examen gedaan voor Nederlands, economie en biologie. Vóór de meivakantie was het examen rekenen en het praktijkexamen voor dienstverlening & producten al afgerond. Na donderdag wacht de spannende periode van wachten tot de examenuitslag op woensdag 12 juni.

Vanaf 4 juni gaan de leerlingen van jaar 3 op kamp naar Friesland. Ook dit belooft een gezellig kamp te worden met veel buitenactiviteiten waaronder zeilen. Wij hopen dat het weer een beetje mee zal werken. Verder zijn we inmiddels over de helft van de derde en dus laatste periode van dit schooljaar. In de laatste week van juni vindt de laatste toetsweek plaats. De komende weken zijn belangrijk in het voorbereiden hierop. We hopen hierbij op uw ondersteuning thuis. Informatie over de laatste weken van het schooljaar volgt in de informatiebrief van juni.

Wij hopen u voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.

Mochten er naar aanleiding van deze brief vragen zijn, weet ons dan te vinden.

Met vriendelijke groet,

Team Iedersland College

Iedersland College is onderdeel van Stichting ZAAM