Folder Iedersland College 2019 voorkant

Titel n VMBO Basis en Kader 

Kan je prima basis of kader aan? Maar staan er dingen in de weg om goed tot leren te komen? Gaat school jou niet zo makkelijk af? We kijken samen naar wat jij 

nodig hebt om verder te komen en je diploma te behalen. Wij kijken naar wat je wél kan en hoe je weer kan stralen. 


Wij zijn een gewone vmbo-school, maar wel met kleine klassen en extra begeleiding op maat. Leerlingen op onze school hebben een extra ondersteuningsbehoefte.

 

Titel n Jouw talent maakt wie je bent

Misschien heb je eerder het idee gekregen dat er weinig goed gaat. Dat je niet veel kan. Niet geloven hoor! Jij bent uniek en je hebt zeker talenten. Wij gaan samen met jou op zoek naar jouw talenten. Waar je gelukkig van wordt. We begeleiden je om te ontdekken welke kant je op wilt. Welke keuzevakken je gaat volgen, waar je stage gaat lopen en welke vervolgopleiding je wilt gaan doen. Waar ben je goed in? Waar word je blij van? Je staat er niet alleen voor.

 

Titel n Je mentor daar kan je op bouwen

Je krijgt zo veel mogelijk les van je mentor. Zo kan je je mentor goed leren kennen en hem/haar in vertrouwen nemen als het niet zo lekker loopt. Samen bespreek je of je misschien extra ondersteuning nodig hebt.

 

Titel n Extra ondersteuning op maat

Wij begrijpen dat het soms moeilijk is om het beste uit jezelf te halen. Waar het ook door komt, wij kunnen jou extra hulp geven. Je kan meedoen aan trainingen maar ook aan begeleiding op maat. Speciaal voor jou. Gaat het zo goed dat je geen extra ondersteuning meer nodig hebt? Dan is dat hartstikke mooi!

Deze extra begeleiding kan het Iedersland College geven:

  • Hulp bij plannen en organiseren
  • Huiswerkbegeleiding
  • Omgaan met anderen (Kanjertraining, Rots & Water)
  • Goed leren in de klas
  • Hulp bij rekenen en taal
  • Extra lessen voor vakken waar je nog niet zo goed bent
  • Training beter omgaan met faalangst
  • Training beter omgaan met dyslexie of dyscalculie

Kijk voor uitgebreide informatie in het Ondersteuningsplan 2017-2018.

 

Titel n Kleine school 

Iedersland College is een kleine school en heeft maximaal 16 leerlingen per klas. Daardoor ken je alle docenten en leerlingen en iedereen kent jou. Je maakt snel vrienden. Onze docenten hebben veel aandacht voor je en willen graag dat het goed gaat met jou.

 

Titel n Bovenbouw 

In leerjaar 3 en 4 volg je het beroepsgerichte programma Dienstverlening & Producten en vier keuzevakken. Tijdens de opdrachten maak je kennis met verschillende beroepen en soorten werk. Na het behalen van je VMBO-diploma bij ons, kan je meerdere kanten op in het MBO.

 

Kom naar de Open Dag of maak een afspraak om langs te komen. Bel 020 – 408 1204. Mail m.kleverlaan@iederslandcollege.nl.

 

Klas Iedersland College